Over Stichting Pawpaya
Opgericht in 2020
“Dumped and abused animals can live out their lives in peace”
Het verhaal van Pawpaya begon in 2013. Ik was een student die net op zichzelf was gaan wonen op een bovenverdieping met en balkon. En zonder de beperkingen van mijn strenge ouders duurde het niet lang voordat ik een klein handje diertjes had opgevangen. Ik heb daar ongeveer een jaar gewoond voordat ik eruit werd getrapt wegens huurachterstand (de woning was iets te duur voor iemand die fulltime studeerde). Ik trok in bij een goede vriend; een vriend die niet alleen de helft minder aan huur vroeg dan ik voorheen kwijt was, maar ook over een achtertuin beschikte voor mijn konijntjes! En het duurde niet lang voordat mijn beestjes erin werden losgelaten nadat we het konijnbestendig hadden gemaakt.
Het eerste dier dat ik zelf redde was een wit konijntje die ik Popcorn noemde. Ik kwam haar tegen tijdens mijn wandeling naar het station; ze stond midden op de autoweg! In een oogopslag kon ik zien dat ze geen wild konijn was en ook dat ze ziek was. Voorbijgangers brachten hun wenkbrauwen ten hemel toen ze me in mijn elegante jurk op hoge hakken als een kleuter achter het beestje zagen aanhollen. Met wat hulp van een man en zijn zoon die hun fietstocht ervoor hadden onderbroken, kreeg ik haar eindelijk te pakken. Na een bezoekje aan de dierenarts en een herstel van twee weken in quarantaine introduceerde ik haar aan mijn eigen konijntjes die in de achtertuin losliepen.
Het bleef uiteraard niet bij dat ene konijntje, want er kwamen meer gedumpte dieren bij, gevonden dieren, dieren gered uit de vee-industrie, “afval” diertjes van dierenwinkels en fokkers die anders vernietigd zouden worden… en ineens had ik vijfentwintig konijntjes! Mijn huisgenoot begon steeds vaker te klagen en de enige reden waarom hij het bleef tolereren was omdat hij me leuk vond. Voor hij het wist had ook hij ineens zijn handen vol aan het helpen met de dieren. Ik had mijn partner in crime gevonden en we kregen een relatie. Onze opvang was toen nog een kleinschalige micro sanctuary die “Pupa’s sanctuary” heette, vernoemd naar mijn konijn Pupa.
Als student was het erg moeilijk voor mij om de dierenartskosten te dekken met alleen maar mijn kleine gift shop Twila (www.twila.nl). Misschien was ik er toen nog niet klaar voor, maar ik kon gewoon niet wegkijken van al dat dierenleed. Wanneer ik op een dier in nood stuitte voelde ik me moreel verplicht om te helpen omdat mijn soort (de mens) ze in die situatie had gedwongen.
Het was zwaar, maar ik bleef knokken om te zorgen dat ze niks tekortkwamen. Als een dierenartsrekening onmogelijk leek, dan zorgde ik ervoor dat het wel mogelijk werd. Mijn vriend droeg steeds vaker bij en op conventies kreeg ik kleine giften van anderen. Ook startte ik geldinzamelingen online. Ik heb alles verkocht dat ik bezat: mijn persoonlijke verzameling game merchandise, mijn boeken, kleding en nog veel meer. Mijn materialisme verdween hierbij en ik kocht eigenlijk nooit meer wat voor mezelf. Al mijn geld en tijd ging op aan beestjes redden.
Ik was een klein stripboek project gestart; Vegan Artbook, drukte er boeken van en maakte er ook merchandise van om geld in te zamelen voor de dieren. Al snel opende er zich een tweede winkeltje: Pupaya (afgeleid van Pupa) waar uitsluitend die producten verkocht werden.
De gehele opbrengst ging naar de dieren: elke cent. Want elk tientje is een zak voer, elke paar tientjes een consult en elke paar honderd euro de enige hoop voor een dier die dringend medische zorg nodig heeft.
Het werd mijn passie: tekenen en ontwerpen om dieren te redden. Echter kon Pupaya met dit concept niet groeien en toen het coronavirus conventies en festivals verbood waar het afhankelijk van was, stortte het liefdadigheidswinkeltje in. Het aantal dieren had zich inmiddels tot tientallen uitgebreid, dat ik onmogelijk kon onderhouden zonder Pupaya met slechts mijn overige inkomen. Diploma’s en opleidingen had ik in overvloed, maar ik kon nooit fulltime aan de slag omdat de dieren verzorgen me al veel meer tijd kostte dan een baan. Dus toen heb ik de stap gezet om stichting te worden in 2020. Allesbehalve dat de dieren ook maar een sprietje hooi tekort zouden komen. De naam veranderde hierbij ook naar Stichting Pawpaya en is compleet non-profit. We hebben momenteel 2 verzorgsters die helpen met de verzorging.
Oprichter & voorzitter
Ik ben Priya Cynthia Kishna en heb Stichting Pawpaya opgericht en zorg er samen met ons team voor dat al onze doelen worden gehaald.
Penningmeester
Onze penningmeester Fred Kishna houdt het beheer over onze financieen en beleidt
Secretaris
Onze secretaris Hong Nguyen houdt zich bezig met alle communicatie omtrent Stichting Pawpaya
Onze vrijwilligers
Stichting Pawpaya is altijd op zoek naar vrijwilligers die willen meehelpen
Vrijwilliger
“Hoi! Mijn naam is Ivy. Ik vind het erg leuk om te kunnen helpen bij stichting Pawpaya, en ook gezellig!”
Vrijwilliger
Hallo, mijn naam is Sophie en ik vind het heel leuk om bij stichting Pawpaya te werken. Ik verzorg en knuffel graag de cavia’s, konijnen en fretten
Hoe gaan we te werk
U wilt een dier bij ons in de opvang brengen.
Contact
Je belt onze opvang omdat er een verwaarloosd of gedumpt dier is gevonden.
Binnenkomst
Bij binnenkomst vragen wij je om een zogenaamd vindersformulier in te vullen. We zullen het dier behandelen tegen vlooien, oormijt en teken. Omdat we nog niet bekend zijn met het karakter en eventuele medische achtergrond van het dier zullen wij deze tijdig in quarantaine plaatsen. Onze groep enthousiaste vrijwillige dierverzorgsters zullen het het dier nauwkeurig volgen en hun bevindingen in het logboek noteren.
Opvang
Na de quarantaine verhuist het dier, permanent naar het verblijf. Katers en poezen worden eerst nog gecastreerd en gesteriliseerd. Ook krijgen de dieren nog hun entingen en worden gechipt. Pas dan is zij/hij klaar voor plaatsing
Help mee! Doneer nu
Al vanaf €10 euro per maand steunt je Stichting Pawpaya en het dierenwelzijn waar ze zich voor inzetten
Heb je vragen
Stuur ons dan een email en wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact op
Telefoon
+31 06-48725240
Emailadres
info@pawpaya.nl
Ben je net als ons een dierenliefhebber
Volg ons dan op
© 2023 Stichting Pawpaya | Putter 27 – 1606 CM Venhuizen | Fiscaal nr: 861238953 | info@pawpaya.nl | AVG Privacy |